Млада родилка беше изумена, когато разбра, че свекърва й е таксувала

...
Млада родилка беше изумена, когато разбра, че свекърва й е таксувала
Коментари Харесай

Свекърва поиска да й се плати почистването, извършено, докато снаха й ражда

Млада родилка беше изумена, когато разбра, че свекърва й е таксувала фамилията й за време и покупки за разчистване на къщата, докато тя е в болничното заведение да ражда.  

По време на бременността дамата очаквала с неспокойствие раждането на детето си и, както постоянно се случва, възнамерявала по какъв начин ще се оправят с приемането в болница и грижите за другите членове на фамилията при положение на неочаквани събития. Тя разчитала на поддръжката на фамилията и била много признателна, когато свекърва й предложила да се грижи за кучетата, когато водата й изтекла преди раждането.

Двойката обаче била сюрпризирана, когато разкрила записка върху хладилника с прикрепена квитанция за разчистване, пише Mirror. Съпрузите сложили под подозрение аргументите за сметката и останали смаяни от наглостта на майката на брачна половинка.

Младата майка се обърна към общността на Reddit, с цел да опише за обстановката. Публикацията й стартира с историята:

„ Преди седмица аз (на 31 години) родих нашия прелестен наследник. Имах затруднения и бях изписана едвам през вчерашния ден, само че съм доста щастлива, че фамилията ни е дружно с новороденото ни. В този миг, в който водата ми се спука, брачният партньор ми и аз бяхме у дома и се озовах на килима в спалнята. Почистването на къщата, несъмнено, не беше приоритет, тъй че просто постлахме няколко кърпи и отидохме в болничното заведение. "

„ Докато бяхме в болничното заведение, 59-годишната ми свекърва общително предложи да се грижи за нашите кучета и ние бяхме доста признателни. Но когато се прибрахме през вчерашния ден, открих, че свекърва ми беше оставила касова разписка и записка на хладилника, в която пишеше, че е почистила килима в спалнята ми и би желала да й бъде платено за това. Освен това тя поела отговорността за почистването на останалата част от къщата и предлага да платим за нейните услуги цена от $25 на час плюс $200 разноски за хранителни артикули. "  

Жената показа, че прави оценка напъните на свекърва си да почисти килима и другите стаи, само че никой от фамилията не я е карал да го прави. Съпругът й изпрати на майка си следното известие:

„ Здравей, мамо, в действителност оценяваме помощта ти през последните няколко дни, когато (името на съпругата) беше в болничното заведение. Бяхме доста удовлетворени, че някой се погрижи за кучетата. Забелязахме в бележката ти и касовата записка на хладилника и сме малко озадачени, че сте се заели да: 1. ровите из къщата, защото никой от нас не ти е споделил, че водата е изтекла в спалнята, 2. отидете и купете за стотици долари почистващи артикули и по-късно 3. да ни таксувате за вашето време и горепосочените артикули. Бихме желали също да попитаме къде са тези почистващи артикули, защото в случай че плащаме за тях, тогава, несъмнено, бихме желали да ги получим.

" Когато ви поверихме нашите кучета, ние в действителност разчитахме на доброволна помощ, а не на търговски услуги. Ние сме семейство и сме афектирани, че нещо сходно се случи, когато (името на съпругата) беше в такова положение ", заключава разочарованият наследник.

Но свекървата не отговори на това известие, а единствено означи, че „ е направила това от добротата на сърцето си “ и назова двойката „ неблагодарна “. Други членове на фамилията също се изрекоха, като споделиха, че тя „ не е трябвало да оказва помощ “, само че го е направила поради „ положителната си душа “ макар възрастта си. 

Младата майка заключи: „ Много съм смутена от цялата тази обстановка, само че брачният партньор ми споделя, че може би би трябвало да платим, тъй че родителите ни да ни оставят на мира, с цел да можем да се насладим на това време като нови родители, вместо да се занимаваме с тази обстановка. “ „ Аз не съм съгласна да заплащам на свекърва ми за каквото и да било! Тя споделя на брачна половинка ми, че е подготвена да ни подари питателните артикули, само че въпреки всичко желае заплащане за времето си, като се има поради, че била изправена пред „ биологична заплаха “.

В мненията хората показаха поддръжка за двойката, като показаха, че не са създали нищо неприятно. Един консуматор написа: „ Вие направихте вярното нещо. Помощта е нужна единствено в случай че в действителност се желае. В противоположен случай това е налагане. Като изисквате заплащане, вие единствено влошавате обстановката, защото в този момент това е налагане на нежелани търговски услуги. "  Ако е правила това от благосклонност, тогава може би е можела да изиска възобновяване единствено на цената на почистващите артикули и това би било по-разумно (и евентуално нямаше да провокира такава реакция). Добротата не се прави оценка в пари. "

Друг консуматор сподели: „ Ако къщата беше чиста, почистването не можеше да отнеме осем часа! “ Друг консуматор разяснява: " Ако авторката на обявата беше толкоз дребнава, можеше да предложения роднините си на вечеря и по-късно да им изиска пари за храната. Това е доста сходна обстановка, единствено че в противоположната посока. Ако вършиме нещата с положително сърце, тогава е значимо това да се прави в действителност непринудено, а не за пари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР